Zapisnik sa 7. sjednice stožera CZ

Zapisnik sa 7. sjednice stožera CZ
15. prosinca, 2020. u 14:05:59

Zapisnik sa 7/20 sjednica Stožera Civilne zaštite općine Bol koja je održana u utorak 10. studenog 2020. godine sa početkom u 09.00 sati u uredu općine Bol

Nazočni: Tihomir Marinković, zapovjednik, Matko Baković, Stipe Marinković, Markica Tomić, Mirko Perić, Goran Jekić i Pavao Bonačić Proti

Izočni: Danijela Roso, Ivica Trutanić, Drago Jerkin i Zdravko Bartulović opravdano.

Ostali nazočni: Stipe Karmelić, pročelnik

Nakon što je utvrđen kvorum, zapovjednik stožera je predložio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen te glasi:

1. Prihvaćanje zapisnika sa prošle sjednice

2. Rasprava o mjerama zaštite od korona virusa na području općine Bol.

POD 1)

Zapisnik sa prošle sjednice je prihvaćen jednoglasno i bez primjedbi.

POD 2)

Zapovjednik Stožera je u uvodnoj riječi kazao da je u zadnjih nekoliko dana evidentirano nekoliko osoba iz Bola zaraženih korona virusom Covid 19.

Više osoba je u samoizolaciji, a pet osoba danas treba otići u Supetar na testiranje.

Dr. Markica Tomić je kazao da on ne može navesti imena zaraženih niti imena osoba u samoizolaciji ali u Bolu danas imamo manje od 5 zaraženih a njihove obitelji su u samoizolaciji.

Svi đaci četvrtog razreda osnovne škole su u samoizolacija i jedna grupa djece u dječjem vrtiću od danas ne radi zbog sumnje na zarazu. Ravnatelj Osnovne škole gospodin Bartul Bakulić je obavijestio Stožer CZ općine Bol da se sukladno uputama epidemiologa jedan razred škole nalazi u samoizolaciji i to od 09. studenog do 13. studenog 2020.godine.

Svi ostali razredi nastavljaju održavati nastavu kao i od početka školske godine.

Nakon rasprave članovi Stožera su zaključili da će bolski vatrogasci prevoziti osobe koje imaju uputnicu bolskog liječnika na testiranje u Supetar, ukoliko tu osobu nema tko voziti od članova obitelji. Vatrogasci će dobiti potrebnu opremu od Crvenog križa Brač, a općina će nabaviti nekoliko kompleta opreme za zaštitu vozača koji će eventualno voziti članove svoje obitelji na testiranje.

Članovi Stožera apeliraju da se građani Bola ponašaju odgovorno, te preporučuju da se ne održavaju različita druženja i proslave većeg broja ljudi.

Članovi Stožera su donijeli zaključak da se u Domu kulture do daljnjeg ne održavaju aktivnosti (balet, zbor, gimnastika, karate…) koje okupljaju veći broj ljudi.

Sjednica završila u 09.30 sati

Zapisnik sastavio: Stipe Karmelić

Zapovjednik stožera

Tihomir Marinković

Skip to content