Izložba “Galerija na otoku”

4. studenoga, 2013. u 9:56:09

U povodu 50. obljetnice Galerije umjetnina “Branislav Dešković”, Centar za kulturu Brač organizira u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu izložbu djela iz novog stalnoga postava Galerije i predstavljanje Kataloga novog postava. Izložba “Galerija na otoku” organizira se zahvaljujući potpori Ministarstva kulture RH i Općine Bol, u suradnji s domaćinom Gradom Splitom.

U povodu 50. obljetnice Galerije umjetnina “Branislav Dešković” , Centar za kulturu Brač organizira u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu izložbu djela iz novog stalnoga postava Galerije i predstavljanje Kataloga novog postava.

Izložba “Galerija na otoku” organizira se zahvaljujući potpori Ministarstva kulture RH i Općine Bol, u suradnji s domaćinom Gradom Splitom i donosi neka od najvećih imena suvremene hrvatske umjetnosti – slike Ignjata Joba, Juraja Plančića, Emanuela Vidovića, Ive Šebalja, Šime Perića, Ljube Ivančića, Otona Postružnika, Frane Šimunovića… skulpture Branislava Deškovića, Valerija Michielija, Ivana Rendića, Raoula Goldonija, Mirka Ostoje … Čitava umjetnička zbirka Galerije Dešković ima svojstvo kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Izložba “Galerija na otoku” u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu otvara se u utorak 5. studenog u 12 sati, a ostaje otvorena do 5. prosinca 2013.

alt

Skip to content