Dvadeset godina općine Bol

16. travnja, 2013. u 16:55:10

Bol je jedna od rijetkih općina na Braču, a možda i jedina, koja je obilježila 20 godina od osnivanja u Republici Hrvatskoj. Na prigodnom druženju u subotu 13. travnja prisjetilo se 1993. godine kada je ponovno osnovana Općina Bol. Izbori su održani 19. siječnja 1993. – podsjetio je u uvodnom dijelu pročelnik Stipe Karmelić Rade – a od ukupno 1029 upisanih birača glasovalo ih je 820. Bilo je pet općinskih lista, četiri stranačke i jedna nezavisna, ali se još i u osam izbornih jedinica birao po jedan vijećnik. Konstituirajuća sjednica održana je 15. travnja 1993. također u prostorijama Doma kulture.

 

Minutom šutnje odana je počast dvojici umrlih vijećnika – Đuri Žuljeviću i Milivoju Šćepanoviću.

Uz prve vijećnike iz 1993. na ovoj svečanosti bili su i vijećnici kojima za koji dan prestaje mandat, ali i neki dosadašnji načelnici.

Nazočnima se obratio sadašnji načelnik općine Tihomir Marinković, a govorili su i bivši načelnici Pero Ivulić i Mate Petrić te prvi vijećnici Tomo Marčić i Tonči Toni Pešutić.

Prigodnu svečanost uveličala je ženska klapa Užonca. (J.E.)

 

Prvo Općinsko vijeće iz 1993. godine: (slijeva) Tonči Toni Pešutić, Pero Katić, Robert Pešutić, Stipe Ivić, Lovro Karmelić Rade, Franko Marinković Puko, Ivica Šćepanović, Zoran Bodlović i Tomislav Marčić st. (na slici nedostaju Lorko Lovro Cvitanić, Pero Kraljević Oko, Ivica Karninčić, Ivan Anić, Mate Vukoja i Stipe Karmelić Rade te danas pokojni Đuro Žuljević)

Prisjećanje na 1993. godinu: pročelnik Stipe Karmelić Rade, jedan od ranijih načelnika Mate Petrić, aktualni načelnik Tihomir Marinković i još jedan bivši načelnik Petar Ivulić …


Ženska klapa “Užonca” bila je na ovoj svečanosti poput šlaga na svečarskoj torti

izvor: boljani.info

Skip to content