BRAČ – Javne tribine ‘’Bračani biraju čistu energiju’’ u Bolu, Selcima i Pučišćima

22. travnja, 2022. u 10:43:33

U sklopu projekta ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ od 26. do 28. travnja održavaju se edukacije za predstavnike javnog i privatnog sektora te javne tribine za stanovništvo na kojima će Bračani dobiti odgovore što nam nosi buduću financijsko razdoblje te zašto, kako i koliko se isplati postaviti sunčanu elektranu na vlastite krovove.

Sudjelovanje na javnim tribanam je otvoreno za sve zainteresirane bez prethodne prijave, a održat će se prema sljedećem rasporedu:

BOL, utorak, 26. travnja; 18.00 – 20.00 sati u Centru za kulturu Bol

SELCA, srijeda, 27. travnja; 18.00 – 20.00 sati u Općinskoj vijećnici

PUČIŠĆA, četvrtak, 28. travnja; 18.00 – 20.00 sati u Dvorani Hrvatskog skupa

Podsjetimo, projekt se provodi uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te u partnerstvu sa Splitsko Dalmatinskom županijom, Starim Gradom s otoka Hvara, Gradom Korčula i Općinom Lumbarda s otoka Korčule, te čak šest bračkih jedinica lokalne samouprave: Općinom Bol, Selca, Pučišća, Postira, Nerežišća i Gradom Supetrom.

Održivi energetski razvoj otočnih zajednica

U projekt su uključena četiri otoka – Brač, Hvar, Korčula i Vis. Usporedno s javnim tribinama održavaju se online događanja, edukacije članova lokalnih samouprava i radionice sa srednjoškolskim nastavnicama.

Online otočni dijalog ‘’Građani i solarne elektrane’’ održan je početkom ožujka. Sažetak dijaloga može se pronaći na portalu otoci.eu, a video snimka na FB Pokret Otoka.

Od šest srednjih škola uključenih u projekt, čak se tri nalaze na području otoka Brača: Srednja škola Brač iz Supetra, Srednja škola Bol i Klesarska škola Pučišća. Nastavnici triju škola, u suradnji s voditeljem obrazovnog programa projekta, Antoniom Morićem Španićem, tijekom ove godine razvijaju projekte koji će se u školskoj godini 2022./23. uvesti u nastavne kurikulume.

Za sva dodatna pitanja i informacije svi koji žele znati nešto više mogu se obratiti putem e-mail adrese info@islandmovement.eu ili FB Pokret Otoka.

Skip to content